Kvietkovaná polievka od Celestínky (fotorecept)

Autor receptu: jody

:-)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z mrkvy, petržlenu a nôh karfiolu spravíme kvietky. :-) Zo zeleru čo nám vyjde. :-)
  2. V hrnci rozpustíme maslo. Všetku zeleninu, teda kvietky, odrezky z nich a ružičky karfiolu na masle opečieme.
  3. Okoreníme, osolíme.
  4. Pridáme vňať, ...
  5. ...kurkumu, ...
  6. ...zalejeme vrelou vodou a varíme.
  7. Keď je zelenina takmer mäkká, šupneme tam pór a listy karfiolu, vypneme a necháme dôjsť.
  8. Medzitým si na troške oleja opečieme plátky cesnaku. Pražte ich pomaličky, nech nezhoria, inak zhorknú.
  9. K vypnutému cesnaku som z mrazáku prihodila zelerovú vňať, ale pokiaľ nemáte vňať mrazenú, cesnak z horúcej panvice vyberte. Namiesto obyčajného cesnaku a vňate by bol úžasný medvedí cesnak, len ten nemám...
  10. Z vajec, múky, mlieka a štipky soli vypracujeme hustejšie cestíčko. Doň pridáme cesnak s vňaťou.
  11. Na troche oleja upečieme celestínky (trošku hrubšie palacinky).
  12. Celestínky pokrájame na tenké pásiky, či hrubšie pásy, zalejeme polievkou, naaranžujeme zeleninové kvietky a podávame. Prajem dobrú chuť. :-)