Kvietkovaná polievka od Celestínky (fotorecept)
Autor receptu: jody
:-)
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Z mrkvy, petržlenu a nôh karfiolu spravíme kvietky. :-) Zo zeleru čo nám vyjde. :-)
- V hrnci rozpustíme maslo. Všetku zeleninu, teda kvietky, odrezky z nich a ružičky karfiolu na masle opečieme.
- Okoreníme, osolíme.
- Pridáme vňať, ...
- ...kurkumu, ...
- ...zalejeme vrelou vodou a varíme.
- Keď je zelenina takmer mäkká, šupneme tam pór a listy karfiolu, vypneme a necháme dôjsť.
- Medzitým si na troške oleja opečieme plátky cesnaku. Pražte ich pomaličky, nech nezhoria, inak zhorknú.
- K vypnutému cesnaku som z mrazáku prihodila zelerovú vňať, ale pokiaľ nemáte vňať mrazenú, cesnak z horúcej panvice vyberte. Namiesto obyčajného cesnaku a vňate by bol úžasný medvedí cesnak, len ten nemám...
- Z vajec, múky, mlieka a štipky soli vypracujeme hustejšie cestíčko. Doň pridáme cesnak s vňaťou.
- Na troche oleja upečieme celestínky (trošku hrubšie palacinky).
- Celestínky pokrájame na tenké pásiky, či hrubšie pásy, zalejeme polievkou, naaranžujeme zeleninové kvietky a podávame. Prajem dobrú chuť. :-)
|