Kuskusový šalát
Kuskusový šalát s mangoldom a medovo-horčicovou zálievkou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Mangold je veľmi vďačná listová zelenina vhodná na šaláty, polievky, prívarky, k mäsu... Je kedykoľvek k dispozícii, jeho listy pekne dorastajú po celú sezónu. Ak máte záhradku, neváhajte s jeho výsevom.
2-3 porcie |
20 minút príprava |
Postup
- Kuskus dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 5 minút postáť. Potom vidličkou načechráme, opäť zakryjeme a necháme stáť ďalších 5 minút. Opäť premiešame vidličkou a necháme vychladnúť.
- Do kuskusu natrháme listy mangoldu.
- Pridáme na kocky nakrájané paradajky a premiešame.
- Hrnčeku prešľaháme všetky suroviny na zálievku, len kým sa med nerozmieša.
- Prilejeme na šalát.
Premiešame, necháme chvíľu v chlade postáť a podávame.