Kuskusový šalát

Kuskusový šalát s mangoldom a medovo-horčicovou zálievkou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Mangold je veľmi vďačná listová zelenina vhodná na šaláty, polievky, prívarky, k mäsu... Je kedykoľvek k dispozícii, jeho listy pekne dorastajú po celú sezónu. Ak máte záhradku, neváhajte s jeho výsevom.

2-3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuskus dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 5 minút postáť. Potom vidličkou načechráme, opäť zakryjeme a necháme stáť ďalších 5 minút. Opäť premiešame vidličkou a necháme vychladnúť.
  2. Do kuskusu natrháme listy mangoldu.
  3. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a premiešame.
  4. Hrnčeku prešľaháme všetky suroviny na zálievku, len kým sa med nerozmieša.
  5. Prilejeme na šalát. Premiešame, necháme chvíľu v chlade postáť a podávame.