Kuskus s hovädzím mäsom
Kuskus s hovädzím mäsom

Kuskus so zeleninou na marocký spôsob videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 28. októbra 2018

Exotika na tanieri: Piatkový marocký obed - Kuskus so zeleninou

4-6
porcie
15-20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava
Kuskus so zeleninou na marocký spôsob (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 plechovka
1 KL
1 KL
1 KL
1 KL
500-1000 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, ktoré budeme potrebovať. Pri tomto recepte budeme potrebovať väčšiu misku a naparovací hrniec.

    Kuskus so zeleninou na marocký spôsob (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci si rozpálime olej a pridáme mäso, nakrájanú cibuľu, lyžičku soli, čierneho korenia, kurkumy, sušeného zázvoru a troška šafranu. Chvíľku popražíme, premiešame, podusíme a zalejeme vodou. Pridáme nakrájanú paradajku, vňať koriandra a petržlenu. Prikryjeme a necháme variť 30 minút.

    Kuskus so zeleninou na marocký spôsob (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme a pokrájame si zeleninu. Tak ako pri každom recepte, niektoré rodiny pridávajú iné zeleniny, hlavne tekvicu a hlávku kapusty, ale rodina môjho manžela tieto dve zeleniny nepridáva, tak som ich nepridala ani ja.

    Kuskus so zeleninou na marocký spôsob (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do väčšej misky si nasypeme kuskus. Polejeme olivovým olejom (bohato) a premiešame rukami na hladko, aby neboli v kuskuse žiadne hrčky. Pridáme dve šálky chladnej vody a premiešame. Necháme odstáť, aby voda vsiakla do kuskusu zo 5-10 minút. Ak je kuskus stále suchý, pridajte viac vody.

    Kuskus so zeleninou na marocký spôsob (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do hrnca pridáme mrkvu, petržlen a zeler. Zalejeme vriacou vodou a pokoreníme. Vrchnú časť hrnca si natrieme olejom, pridáme kuskus a paríme 15 minút.

    Kuskus so zeleninou na marocký spôsob (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kuskus vysypeme naspäť na misu a premiešame. Pridáme dve šálky vody a posolíme. Premiešame. Do hrnca pridáme zemiaky, cuketu a cíker a zalejeme vriacou vodou. Kuskus vrátime na hrniec a paríme druhý krát 10 minút.

  7. 7

    Znova vysypeme kuskus na misu a premiešame. Pridáme dve šálky vody. Premiešame a dáme pariť na ďalších 10 minút - pokiaľ je kuskus mäkký. Kuskus vysypeme napsať na misu, pridáme olivový olej alebo maslo a premiešame. V strede urobíme dieru, kde naložíme mäso. Okolo mäsa poukladáme kúsky zeleniny. Polejeme šťavou a cícerom. Do malej misky si dáme ostatok šťavy a cíceru. V Maroku sa tento obed konzumuje z jednej misky ;-). Potom si kuskus vychutnáme. Prajem dobrú chuť. Pozrite si môj video recept. Nezabudnite sa prihlásiť na odber nových videí aby ste si zaručili, že moje nové videá budú vo vašich novinkách. Ďakujem.

    Kuskus so zeleninou na marocký spôsob (videorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

braxi
recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam, len neviem či 6 šálok nie je veľa a ako sú veľké...prosím doplnte množstvá kuskusu a vody...ešte som kuskus nerobila...vďaka
silvia16
@Braxi (29.10.2018 10:57) je to tazko povedat. Ja uz sypem a lejem od oka.
Myslim, ze na jednu salku kuskusu potrebujes pol salky vody, ktoru rozdelis na tri krat. Ak je kuskus prilis suchy, tak sa nenapari dobre. A bude nenapareny po minutach ktore kaze recept. Vyskusaj par krat. Kuskus musi byt jemny na konci.


zahra
Hmm, pozeram a citim vône trhu v Rabate.Nastastie mam z neho korenie doma v kuchyni.
zinnajdha
pozeraním videa som pochopila, že uvariť toto jedlo nie je také zložité ako sa na prvý pohľad zdalo. Kuskus som ešte nepripravovala, ale teraz som naň dostala chuť. Pre mňa je marocká kuchyňa neznáma, je v podstate stredomotská a plná zeleniny, tak niekedy uvarím.
marianne
Mne by Tvoja kuchyňa šmakovala teda...toto vyskúšam na betón, v príprave kuskusu mám medzery, bude premiéra...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia