Kurča
Kuriatko s kukuričným pyré a pukancami
Autor receptu: redakcia
Postup- Kuracie prsia očistíme, osolíme, pridáme
maslo a dáme v uzatvorenej nádobe do rúry
pri nižšej teplote na 80 minút. Ak máme
prístroj na sous–vide, vložíme do vrecka
a zavákuujeme. Pripravujeme pri 60 stupňoch 80 minút. Potom schladíme v studenej
vode.
- Do hrnca dáme olej, šalotku a cesnak nakrájané najemno. Restujeme dozlata, pridáme mrazenú kukuricu a podlejeme vývarom. Varíme domäkka. Potom zmes prelejeme do mixéra a rozmixujeme dohladka.
Pridáme smotanu, roztopené maslo a všetko
prepasírujeme, pyré osolíme a okoreníme.
- Pukance urobíme v mikrovlnke podľa návodu na obale. Kuriatko podávame s kukuričným pyré a pukancami.
|