Kurča

Kuriatko s kukuričným pyré a pukancami

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme, osolíme, pridáme maslo a dáme v uzatvorenej nádobe do rúry pri nižšej teplote na 80 minút. Ak máme prístroj na sous–vide, vložíme do vrecka a zavákuujeme. Pripravujeme pri 60 stupňoch 80 minút. Potom schladíme v studenej vode.
  2. Do hrnca dáme olej, šalotku a cesnak nakrájané najemno. Restujeme dozlata, pridáme mrazenú kukuricu a podlejeme vývarom. Varíme domäkka. Potom zmes prelejeme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Pridáme smotanu, roztopené maslo a všetko prepasírujeme, pyré osolíme a okoreníme.
  3. Pukance urobíme v mikrovlnke podľa návodu na obale. Kuriatko podávame s kukuričným pyré a pukancami.