Kurča na spôsob Alexandra (Poulet rôti Alexandra)

oravec - bez fotkyoravec, 26. februára 2010

Zaujímavý a chutný recept na hlavné jedlo z hydiny, z dostupných surovín

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 170 - 180 °C

Suroviny

1,2 kg
250 ml
2,5 dl
100 g
40 g
20 g
30 g
30 g
4 polovičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča vypitveme, očistíme, rozdelíme na polovice, osolíme, okoreníme. V pekáči na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a na ňu položíme polovičky kuraťa.. Podlejeme časťou vývaru a v stredne teplej rúre (asi 170 - 180°C) upečieme.

  2. 2

    Kurča vyberieme, odložíme do tepla a šťavu vyvaríme na tuk, pridáme múku, opražíme do zlatova, zalejeme zvyšným vývarom a smotanou, premiešame, prevaríme a precedíme alebo rozmixujeme ponorným mixerom.

  3. 3

    Pridáme nadrobno posekané mandle, celé hrozienka a dochutíme citrónovou šťavou. Kurča pokrájame na porcie, odstránime kosti, na tanieri ozdobíme polovicou broskyne a šľahačkou. Podávame s dusenou ryžou a pripravenou omáčkou

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Tak toto isto vyskušam tá omáčka musí byt božia,Vdaka Ernest.