Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná s pomarančovo–medovou zeleninou

Autor receptu: redakcia

Upečte spolu na jednom plechu marinované stehienka a ochutenú zeleninu. Bude to dobrota.

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Marináda: V mise zmiešame badián, škoricu, na rezance nakrájaný zázvor, roztlačené strúčiky cesnaku, pomarančovú šťavu, sójovú a ustricovú omáčku a korenie.
  2. Každé kuracie stehno niekoľkokrát narežeme až po kosť. Vložíme ich do pripravenej zmesi, premiešame a necháme marinovať 10 minút.
  3. Medzitým očistíme a na väčšie kúsky nakrájame mrkvu a petržlen. Zmiešame ich s medom a rozložíme na plech. Pomaranč nakrájame na kolieska a uložíme ho k zelenine na plech. Na zeleninu a pomaranče rozložíme marinované kuracie stehná kožou nadol.
  4. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 20 minút. Potom stehná otočíme kožou nahor a pečieme ďalších 20 minút. Čili papričku nakrájame na kolieska a posypeme ňou upečené stehná. Ozdobíme bylinkami a podávame.