Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná s pomarančovo–medovou zeleninou
Autor receptu: redakcia
Upečte spolu na jednom plechu marinované stehienka a ochutenú zeleninu. Bude to dobrota.
|
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Marináda: V mise zmiešame badián, škoricu, na rezance nakrájaný zázvor, roztlačené strúčiky cesnaku, pomarančovú šťavu, sójovú a ustricovú omáčku a korenie.
- Každé kuracie stehno niekoľkokrát narežeme až po kosť. Vložíme ich do pripravenej zmesi, premiešame a necháme marinovať 10 minút.
- Medzitým očistíme a na väčšie kúsky nakrájame mrkvu a petržlen. Zmiešame ich s medom a rozložíme na plech. Pomaranč nakrájame na kolieska a uložíme ho k zelenine na plech. Na zeleninu a pomaranče rozložíme marinované kuracie stehná kožou nadol.
- Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 20 minút. Potom stehná otočíme kožou nahor a pečieme ďalších 20 minút. Čili papričku nakrájame na kolieska a posypeme ňou upečené stehná. Ozdobíme bylinkami a podávame.