Kurací eintopf
Kuracie stehná na oregane (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Mám teraz pekné čerstvé oregano, tak som si povedal že kuracie stehná urobím na ňom.
Varechačka @Cesminaz varí často s ním a to ma
inšpirovalo, že ho začnem aj ja používať. Týmto jej ďakujem, pretože je to moc dobrá
chuť
a hlavne veľmi nám to chutilo.
3 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravím si suroviny.
- Kuracie stehna osolím a okorením čerstvo mletým korením.
- Cibuľu krájam na drobno a cesnak posekám. Papriky pokrájam na menšie kúsky. Zemiaky očistené pokrájam na 3 cm kúsky. Zemiaky stredné rátam na osobu dva kusy.
- Oregano dobré veľa (za poriadnu hrsť) a tymian pokrájam na malé kúsky.
- Do hrnca dám trochu oleja a plátok masla zohriať. Na ňom opečiem z každej strany stehná tak po tri minúty. A potom vyberiem z hrnca a odložím zatiaľ vedľa.
- Na výpek dám dusiť cibuľu do bledo hneda a potom pridám cesnak. Chvíľu nechám ho prevoňať a dám do hrnca papriky. Dusím toľko až začnú pekné voňať.
- Teraz tam pridám oregano a tymian a chvíľu podusím.
- Znovu dám do hrnca kuracie stehná a zalejem horúcou vodou, tak do 3/4 stehien. Hrniec zakryjem vrchnákom a dusím asi pol hodiny občas premiešam. Ja som to mal v ťažkom hrnci a v tom mi to nepriháralo.
- Keď sú stehná na polovicu mäkké tak do hrnca pridám pokrájané zemiaky a ďalej dusím. Tie zhruba po štvrť hodine sa už rozpadali. Čas som moc nesledoval, ale po 50 minútach od postavenia hrnca na sporák bolo všetko hotové.
- Sám som bol prekvapený ako to s tým oreganom a trochou tymianu úžasne vonia. Chuť toho oregana je fakt úžasná. Nechal som to trochu vychladnúť a môžeme obedovať.
Celý obed v jednom hrnci. Odporúčam skúsiť a želám Vám dobrú chuť.