Kurací eintopf

Kuracie stehná na oregane (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mám teraz pekné čerstvé oregano, tak som si povedal že kuracie stehná urobím na ňom. Varechačka @Cesminaz varí často s ním a to ma inšpirovalo, že ho začnem aj ja používať. Týmto jej ďakujem, pretože je to moc dobrá chuť a hlavne veľmi nám to chutilo.

3
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si suroviny.
  2. Kuracie stehna osolím a okorením čerstvo mletým korením.
  3. Cibuľu krájam na drobno a cesnak posekám. Papriky pokrájam na menšie kúsky. Zemiaky očistené pokrájam na 3 cm kúsky. Zemiaky stredné rátam na osobu dva kusy.
  4. Oregano dobré veľa (za poriadnu hrsť) a tymian pokrájam na malé kúsky.
  5. Do hrnca dám trochu oleja a plátok masla zohriať. Na ňom opečiem z každej strany stehná tak po tri minúty. A potom vyberiem z hrnca a odložím zatiaľ vedľa.
  6. Na výpek dám dusiť cibuľu do bledo hneda a potom pridám cesnak. Chvíľu nechám ho prevoňať a dám do hrnca papriky. Dusím toľko až začnú pekné voňať.
  7. Teraz tam pridám oregano a tymian a chvíľu podusím.
  8. Znovu dám do hrnca kuracie stehná a zalejem horúcou vodou, tak do 3/4 stehien. Hrniec zakryjem vrchnákom a dusím asi pol hodiny občas premiešam. Ja som to mal v ťažkom hrnci a v tom mi to nepriháralo.
  9. Keď sú stehná na polovicu mäkké tak do hrnca pridám pokrájané zemiaky a ďalej dusím. Tie zhruba po štvrť hodine sa už rozpadali. Čas som moc nesledoval, ale po 50 minútach od postavenia hrnca na sporák bolo všetko hotové.
  10. Sám som bol prekvapený ako to s tým oreganom a trochou tymianu úžasne vonia. Chuť toho oregana je fakt úžasná. Nechal som to trochu vychladnúť a môžeme obedovať. Celý obed v jednom hrnci. Odporúčam skúsiť a želám Vám dobrú chuť.