Kuracie srdiečka

Kuracie srdiečka à la Zoel

Autor receptu: zoel1234

Ako dieťa som zo srdca nenávidela pľúcka na smotane, ktoré keď boli na obed v školskej jedálni, tak mi došlo až zle, pritom som určite nebola žiadna prieberčivá princeznička :-) No školské roky preleteli a ako dospelá mama som sa naučila pripravovať tieto fantastické kuracie srdiečka na smotane, ktoré zakaždým keď ich uvarím, majú len jedinú chybu, že ich je vždy málo :-(

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvedené množstvo cca 800 g srdiečok stačí asi na 4 porcie, to sú 2 krabičky v obchode. V prvom rade umyjeme a očistíme srdiečka, ja ich krájam na 2/3 kolieska, aby chutne vyzerali. Je to babračka, ale stojí to za ten výsledok. Nakrájam cibuľku a zohrejem olej na panvici.
  2. Cibuľku opražím, pridám soľ, mletú červenú papriku, bazalku, mleté čierne korenie, nakrájaný kúsok zelenej papriky, 2 menšie cherry paradajky alebo 1 väčšiu, majorán a pretlačím asi 2/3 strúčika cesnaku. Keď to celé už pekne vonia, môžeme pridať nakrájané očistené srdiečka a pomiešame na prudkom ohni. Po chvíli stíšime oheň, veľmi málinko podlejeme vodou, pridáme 2 bobkové listy, podľa potreby ešte raz trochu dosolíme a dokoreníme. My to máme radi poriadne korenené, ale keď to robíte malým deťom, korenie dávajte s mierou. Prikryte pokrievkou a cca 20 minút poduste na miernom ohni.
  3. Po asi 20 minútach primiešame kyslú aj sladkú smotanu. Keď by sa Vám to zdalo byť málo husté, kľudne pridajte trochu hladkej múky a nechajte ešte chvíľu povariť. Ako prílohu si my dávame cestoviny, ale tiež môžete ryžu alebo čo máte radi. Prajem Vám dobrú chuť!