Kuracie srdiečka s balzamikovou omáčkou a grilovaným ananásom
Foto: siuuu
Je to naozaj dobrota. Tento recept som chcela vyskúšať už odvtedy, čo som ho videla v niektorej z relácií o varení. Ale z Zobraziť celý popisJe to naozaj dobrota. Tento recept som chcela vyskúšať už odvtedy, čo som ho videla v niektorej z relácií o varení. Ale z nejakého dôvodu sa mi až teraz podarilo naraz zohnať čerstvý ananás a čerstvé kuracie srdiečka. Zaradila som ho do mojej zbierky TOP receptov. Je jednoduchý na prípravu a chutí výborne...
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2023/03/grilovany-ananas-s-kuracimi-srdieckami.html
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g čerstvé |
|
1-2 ks |
|
1/2 ks čerstvý |
|
2-3 PL |
|
20 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo čierne) |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
1-2 dl (alebo zeleninový) |
|
podľa chuti čerstvá (alebo petržlenová) |
|
Postup
-
1
Srdiečka očistíme. Z ananásu odkrojíme asi 1/2 cm hrubé kolieska, na porciu 2-3 kusy, z koliesok odstránime šupu, očistený ananás osolíme, okoreníme a posypeme chilli vločkami. Opečieme na rozpálenom olivovom oleji. Vyberieme von.
- 2
Do výpeku pridáme kúsok masla, nadrobno pokrájanú očistenú šalotku, zarestujeme, pridáme očistené srdiečka a opekáme 5-7 minút, podľa veľkosti srdiečok.
- 3
Pridáme balzamikovú redukciu, premiešame, pridáme vývar, ochutíme soľou a korením. Zahustíme kúskom studeného masla.
- 4
Srdiečka servírujeme na opečenom ananáse, posypané čerstvou posekanou vňaťou.
Tiež kuracie srdiečka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ... je to naozaj dobrota, rozhodne odporúčam ochutnať ;-)