Kuracie rizoto
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Chutné jedlo so sviežim vzhľadom, ktoré splní všetky vaše očakávania.
Postup
- Do 1 l teplej vody dáme 2 kocky bujónu a privedieme k varu.
- Na rozpálenom oleji opečieme kuracie prsia nakrájané na kocky.
- Mrkvu a pór nakrájame na krúžky a pridáme k mäsu. Osolíme, okoreníme, pridáme 150 ml vývaru a povaríme cca 10 minút na miernom ohni.
- Keď sa vývar vyparí, pridáme ryžu, tiež krátko orestujeme, zalejeme vínom a varíme, dokým sa víno neodparí.
- Za stáleho pridávania vývaru, varíme dovtedy, dokým ryža nezmäkne a nebude al dente (cca 15 - 18 minút).
- Panvicu zložíme z ohňa, podľa chuti dosolíme, vmiešame maslo, posypeme petržlenovou vňaťou, parmezánom a ihneď podávame.