Kuracie rizoto

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Chutné jedlo so sviežim vzhľadom, ktoré splní všetky vaše očakávania.

4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do 1 l teplej vody dáme 2 kocky bujónu a privedieme k varu.
  2. Na rozpálenom oleji opečieme kuracie prsia nakrájané na kocky.
  3. Mrkvu a pór nakrájame na krúžky a pridáme k mäsu. Osolíme, okoreníme, pridáme 150 ml vývaru a povaríme cca 10 minút na miernom ohni.
  4. Keď sa vývar vyparí, pridáme ryžu, tiež krátko orestujeme, zalejeme vínom a varíme, dokým sa víno neodparí.
  5. Za stáleho pridávania vývaru, varíme dovtedy, dokým ryža nezmäkne a nebude al dente (cca 15 - 18 minút).
  6. Panvicu zložíme z ohňa, podľa chuti dosolíme, vmiešame maslo, posypeme petržlenovou vňaťou, parmezánom a ihneď podávame.