Kuracie prsia

Kuracie prsia s tekvicou a jablkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu umyjeme, vyberieme jadierka a nakrájame na kusy. Jablká rozštvrtíme, odstránime jadrovníky a nakrájame na mesiačiky. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, slaninu a papriku na rezančeky.
  2. Na masle spolu opražíme slaninu, tekvicu, cibuľu, jabĺčka a papriku. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.
  3. Pripravíme si zmes na zaliatie zeleniny – do 100 ml vody dáme med, vermut a horčicu. Pridáme bobkový list a rozmarín. Opraženú zeleninu dáme do ohňovzdornej misy, zalejeme pripravenou zmenou, premiešame, prikryjeme a dáme do rúry rozohriatej na 200 stupňov na približne 20 minút.
  4. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opražíme na panvici s trochou masla. Potom ich vložíme do pekáča k zelenine a 5 minút v rúre spolu s ňou podusíme.