Tekvicový prívarok

Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie mäso. Osolíme, restujeme za miešania, ochutíme primerane jemným kečupom, sójovou omáčkou, čiernym mletým korením.
  2. Prívarok z bielej tekvice: Na masle orestujem nakrájanú cibuľku. Vsypem ošúpanú a dužiny zbavenú nahrubo nastrúhanú bielu tekvicu. Tiež trocha orestujem. Potom osolím, okorením, pridám nastrihaný kôpor, drvenú rascu, sušený cesnak. Zalejem hovädzím vývarom a prikryté dusím. Nezabúdame zamiešať.
  3. Keď je tekvica udusená zahustím drvenými ovsenými vločkami, ktoré som si vopred namočila v málom množstve vody. Miešam, varím. Nakoniec vlejem šľahačkovú smotanu a chvíľu povarím. Dochucujem ešte citrónovou šťavou.