Kuracie LA-C (fotorecept)

Autor receptu: afataga

V názve má byť za C apostrof, ale nechce mi to zobrať. Rcp je z knihy Čínska kuchyně vydanej v r. 1978. Jeden archívny kúsok mi prišiel poštou pod stromček ako veľké prekvapenia a veľká radosť, lebo viem, že kniha sa skoro nedá zohnať. Oproti pôvodnému rcp som pridala chilli, bambusové výhonky a po troche oleja, vína a sójovky, lebo som mala viac mäsa. Wei-su som nedala, mne to smrdí.

4
porcie
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso a zeleninu som sa snažila pokrájať na kocky cca 1x1 cm. Do misky som dala vajce, škrob a chilli, pridala som pokrájané mäso a nechala som marinovať 3 hod.
  2. Do horúceho woku som dala olej a mäso som prudko opiekla asi 3 min.
  3. Pridala som všetku pokrájanú zeleninu aj výhonky
  4. Chvílu som to restovala, zaliala som zálievkou a ešte miešala asi 2 min.