Kuracie cecušky s lečovou zeleninkou a obľúbenou ryžou
Každý pridáva recepty s kuracími prsiami, tak ja som si ich premenovala na cecušky. Heh, dúfam, že sa na to nikto neurazí. Opäť podávané s mojou naj ryžou Basmati. Mňam!
porcia
tepelná úprava
Suroviny
125 g |
|
|
|
|
|
|
|
50 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(môžete dať aj klasický slnečnicový) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Klasika, na oleji osmahneme krátko červenú cibuľku. Pridáme nakrájanú papriku a podlejeme vývarom, dusíme. Ryžu uvaríme v osolenej vode asi 5 minút, scedenú nakypríme vidličkou. Môžme si tiež pripraviť zemiaky s vňatkou, ktoré polejeme troškou oleja, vývarom a dáme dusiť.
-
2
K paprike môžme pridať paradajku nakrájanú tiež na pásiky. Pripravíme si aj prsíčko, ktoré osolíme, okoreníme, pridáme chilli a bylinky. Nakrájané na väčšie kocky pridáme k dusenej zeleninke a necháme dusiť spolu asi 15 minút. Stiahneme z ohňa a podávame napr. s ryžou ako je vidno na hlavnom obrázku. Kto chce, môže si pridať aj jednoduchý šalátik z paradajky a cibuľky. Mňam, milujem takéto jedlá a obdobie plné paradajok, papriky a najmä leča. Dozjedenia varecháči
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
@hanak
@micanela
@izabella929 ďakujéém, veľmi ste ma potešili :-))