Kuracie mäso

Kuracia shawarma

Autor receptu: redakcia

Obľúbené rýchle občerstvenie, ktoré v krajinách Stredného východu dostanete v každom stánku alebo fast foode či reštaurácii.

4
porcie
10 (+ marinovanie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zo všetkých prísad a korenín pripravíme marinádu. Kuracie mäso nakrájame na kúsky a dáme do marinády.
  2. Odložíme do chladničky minimálne na 4 hodiny a ešte lepšie na noc.
  3. Mäso vyberieme, vo veľkej panvici rozohrejeme olej a opekáme asi 15 minút alebo kým nie sú kúsky mäsa zlatisté.
  4. Servírujeme buď zabalené v pita chlebe spolu s paradajkami, nakladanou zeleninou, listami šalátu a cesnakovým dipom, alebo na tanieri všetko naukladané vedľa seba. Môžeme pridať aj hranolčeky. Ak máme kontaktný gril, môžeme na ňom hotové rolky ešte zapiecť.
  5. Urobte si cesnakovú omáčku toum podľa tohto receptu.