Kuracie mäso
Kuracia shawarma
Autor receptu: redakcia
Obľúbené rýchle občerstvenie, ktoré v krajinách Stredného východu dostanete v každom stánku alebo fast
foode či reštaurácii.
4 porcie |
10 (+ marinovanie) minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo všetkých prísad a korenín pripravíme marinádu. Kuracie mäso nakrájame na kúsky a dáme do marinády.
- Odložíme do chladničky minimálne na 4 hodiny a ešte lepšie na noc.
- Mäso vyberieme, vo veľkej panvici rozohrejeme olej a opekáme asi 15 minút alebo kým nie sú kúsky mäsa zlatisté.
- Servírujeme buď zabalené v pita chlebe spolu s paradajkami, nakladanou zeleninou, listami šalátu a cesnakovým dipom, alebo na tanieri všetko naukladané vedľa seba. Môžeme pridať aj hranolčeky. Ak máme kontaktný gril, môžeme na ňom hotové rolky ešte zapiecť.
- Urobte si cesnakovú omáčku toum podľa tohto receptu.