Kurací Wellington (fotorecept)
Autor receptu: evusik
náš dnešný obed...
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- ako prvé si nachystáme palacinkové cesto na slano a necháme ho odstáť... pripravíme šampiňónovú plnku a nastrúhame si syr... upečieme omeletu, ja som piekla dve... kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na oleji, musia byť prepečené... ja som ich zabalila do alobalu aby došli a aby som mala istotu, že sú prepečené... všetko čo je horúce necháme vychladnúť a až potom budeme plniť
- plnka: cibuľu, cesnak a šampiňóny pokrájame úplne na drobno... cibuľu podusíme, pridáme cesnak a šampiňóny, osolíme, okoreníme a vydusíme zo všetkej šťavy
- robila som rôzne kombinácie, toto je 1. - lístkové cesto rozvaľkáme (ja som použila kupované, už rozvaľkané, prekrojené na polovicu) do stredu dáme plátky slaniny, šampiňónovú plnku a opečené kuracie prsia, všetko zabalíme do úhľadného balíčka
- 2. kombinácia - na lístkové cesto dáme nastrúhaný tvrdý syr, položíme omeletu, slaninu, šampiňóny a kuracie prsia, zabalíme
- balíčky potrieme vajíčkom a dáme piecť, ja som piekla na 200°C asi 15 minút a ďalších 5-8 minút som zapekala na najvyššej teplote
- ako prílohu som upiekla zeleninové hranolky - zemiaky, mrkva, zeler nakrájané na hranolky, osolené, okmínované, pokvapkané olejom som piekla v rúre asi 30 minút
- často sa ale takéto jedlo podáva len so zeleninovým šalátom
- Kombinácie: vľavo bez omelety a s hríbami, vpravo s omeletou a bez hríbov a dole (obr.9) je aj s hríbami aj s omeletou
- no a pohľad zblízka nesmie chýbať :-)
|