Kurací šalát
Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie prsia očistíme a naložíme
do jogurtu, čili, soli a korenia.
Marinujeme asi 2 hodiny.
Potom mäso pečieme na panvici
z oboch strán asi 1 minútu
a dáme dopiecť do rúry zohriatej
na 180 °C asi 10 minút, potom
nakrájame na plátky a servírujeme
na šalát.
- Karamelová cibuľa:
Pripravíme karamel z cukru,
podlejeme ho červeným vínom,
potom pridáme cibuľu nakrájanú
na mesiačiky, osolíme, pridáme tymian, trošku červeného vínneho octu, vody a dusíme domäkka.
- Dip: Horčicu zmiešame
s medom, citrónom a troškou
olivového oleja a zľahka premixujeme.
- Lieskové
oriešky pečieme v rúre pri
160 °C asi 30 minút. Listový šalát natrháme, reďkovku
nakrájame na tenké
plátky, pridáme sójové klíčky,
prekrojené cherry paradajky,
lieskové oriešky a všetko zmiešame
s dipom.
|