Kurací šalát

Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme a naložíme do jogurtu, čili, soli a korenia. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom mäso pečieme na panvici z oboch strán asi 1 minútu a dáme dopiecť do rúry zohriatej na 180 °C asi 10 minút, potom nakrájame na plátky a servírujeme na šalát.
  2. Karamelová cibuľa: Pripravíme karamel z cukru, podlejeme ho červeným vínom, potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, osolíme, pridáme tymian, trošku červeného vínneho octu, vody a dusíme domäkka.
  3. Dip: Horčicu zmiešame s medom, citrónom a troškou olivového oleja a zľahka premixujeme.
  4. Lieskové oriešky pečieme v rúre pri 160 °C asi 30 minút. Listový šalát natrháme, reďkovku nakrájame na tenké plátky, pridáme sójové klíčky, prekrojené cherry paradajky, lieskové oriešky a všetko zmiešame s dipom.