Kurací perkelt s cestovinou fotorecept
Foto: luwinka
Viem, že sa perkelt jedáva s haluškami, ale nakoľko môj syn ich nemá rád, tak som uvarila cestoviny - kolienka.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si pokrájame na kúsky. Do panvice dáme roztopiť maslo. Pridáme kuracie kúsky, ktoré posypeme mletým čierným korením, červenou sladkou paprikou a osolíme. Z obidvoch strán poobraciame a podusíme. Potom ich vyberieme a dáme na tanier.
-
2
Teraz dáme do hrnca pokrájanú cibuľu, cesnak a zalejeme výpekom. Osmažíme.
-
3
Pridáme kuracie kúsky, bobkový list, polovicu kuracieho bujónu, čierne korenie, celé podlejeme trochou vody a dusíme.
-
4
Keď je mäso mäkké, tak pridáme šľahačku.
-
5
Chvíľu povaríme.
-
6
Do hrnčeka si dáme polohrubú múku, trochu octu a vlažnú vodu. Rozmiešame. Pridáme do hrnca a ešte chvíľu povaríme .
-
7
Hotovo.
-
8
Uvaríme cestoviny a môžeme jesť .
Len sa priprav, že ti tu niektorí odborníci budú vypisovať, že to nie je perkelt, ale paparikáš, lebo perkelt je údajne bez smotany a pod.
, alebo tu : varecha.pravda.sk/recepty/kuraci-perkelt-s-domacimi-halus...
všade je smotana
varecha.pravda.sk/diskusie/perkelt-alebo-paprikas/1841-fo...
Keď varíme paprikáš, postupujeme síce rovnako, ale po uperkeltovaní , udusení mäsa väčšinou prilejeme ešte vodu (alebo vývar či víno) a nakoniec jedlo zahustíme zátrepkou zo smotany a múky. Tým získame lahodný "sósik" , omáčku,