Kurací perkelt
	        Kurací perkelt s cestovinou (fotorecept)
	        Autor receptu: luwinka
	         
	        
	        Viem, že sa perkelt jedáva s haluškami, ale nakoľko môj syn ich nemá rád, tak som uvarila cestoviny - kolienka.
Postup
- Kuracie prsia si pokrájame na kúsky. Do panvice dáme roztopiť maslo. Pridáme kuracie kúsky, ktoré posypeme mletým čierným korením, červenou sladkou paprikou a osolíme. Z obidvoch strán poobraciame a podusíme. Potom ich vyberieme a dáme na tanier.
 - Teraz dáme do hrnca pokrájanú cibuľu, cesnak a zalejeme výpekom. Osmažíme.
 - Pridáme kuracie kúsky, bobkový list, polovicu kuracieho bujónu, čierne korenie, celé podlejeme trochou vody a dusíme.
 - Keď je mäso mäkké, tak pridáme šľahačku.
 - Chvíľu povaríme.
 - Do hrnčeka si dáme polohrubú múku, trochu octu a vlažnú vodu. Rozmiešame. Pridáme do hrnca a ešte chvíľu  povaríme .
 - Hotovo.
 - Uvaríme cestoviny a môžeme jesť .