Foto: radox1
Opäť sa mi dostal do rúk domáci králik,tak tentoraz som ho spravil takto.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Naporcovaného králika prešpikujeme slaninou(dobré je dať dopredu slaninu stuhnúť do mrazáku) a osolíme.Na masti opečieme mäso a vyberieme,pridáme nakr.cibuľu a pomaly restujeme do zlatohneda spolu s racsou a č.korenim-trvá to aj 20minut.potom pridáme hustý pretlak,ktorý je potrebné dobre vyrestovat až masť zostane opäť číra.následne prisypeme ml.papriku a hrniec oddtiahneme zo zdroja tepla nabok aby sa v masti dobre vyluhovala.pridáme mäso,rozotretý cesnak,nakrájanú zelenú papriku,podlejeme vriacou vodou tak aby vyčnievalo mäso a dusíme pomaly 50-60 minút.Po udusení králika vyberieme,prilejeme sl.smotanu a chvíľu povaríme.Následne celú masu premixujeme pon.mixérom,čím nám vznikne hladká omáčka.Keby bola riedka necháme ju varom zredukovat na požadovanú konzistenciu,čiže žiadna múka ani škrob.Najlepšie sú k tomu klasické halušky. Samozrejme možno použit akékolvek iné mäso-kura,bravčové na kocky,žalúdky,srdcia a podobne.
*****
dotycnej pani nonny som sa pri tomto recepte varecha.pravda.sk/recepty/divnodiva-natierka-dzingischan/...
spytal toto:
kam az zajde ludska vynaliezavost.chcel by som poprosit vsetkch,ktori to riskli a vyskusali, aby sa s nami podelili o poznatky ako to chutilo.
no a od vtedy ma tato pani alchimistka zacala urazat a zjavne jej lezim v zaludku-vid komentare k jej receptom.
A čo sa týka pani @nonny : Vážená, veľmi ma trápi, že Vás nepoznám osobne. Vždy som túžil po žene s takým KSICHTOM a INVENCIE schopnou. Bohužiaľ, neostáva mi už nič, len snívať o Vás sladké sny.