Paprikáš z králika

radox1 - fotkaradox1, 10. septembra 2014
Paprikáš z králika
Foto: radox1

Opäť sa mi dostal do rúk domáci králik,tak tentoraz som ho spravil takto.

4-5
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 strúčiky
2 PL
2 PL
2 PL
1 - 2 ks
250 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Naporcovaného králika prešpikujeme slaninou(dobré je dať dopredu slaninu stuhnúť do mrazáku) a osolíme.Na masti opečieme mäso a vyberieme,pridáme nakr.cibuľu a pomaly restujeme do zlatohneda spolu s racsou a č.korenim-trvá to aj 20minut.potom pridáme hustý pretlak,ktorý je potrebné dobre vyrestovat až masť zostane opäť číra.následne prisypeme ml.papriku a hrniec oddtiahneme zo zdroja tepla nabok aby sa v masti dobre vyluhovala.pridáme mäso,rozotretý cesnak,nakrájanú zelenú papriku,podlejeme vriacou vodou tak aby vyčnievalo mäso a dusíme pomaly 50-60 minút.Po udusení králika vyberieme,prilejeme sl.smotanu a chvíľu povaríme.Následne celú masu premixujeme pon.mixérom,čím nám vznikne hladká omáčka.Keby bola riedka necháme ju varom zredukovat na požadovanú konzistenciu,čiže žiadna múka ani škrob.Najlepšie sú k tomu klasické halušky. Samozrejme možno použit akékolvek iné mäso-kura,bravčové na kocky,žalúdky,srdcia a podobne.

    Paprikáš z králika - obrázok 1

Diskusia k receptu

babkamt
S vnučkou sedíme pri PC a prezeráme si recepty. Tvoj recept sa nám páči. Vnučka ma vyzvala, nech uvaríme túto dobrotu.
zuzanka1367
Zajačinu som už dávno nejedla a takto pripravená bude určite chutná, inšpiratívne, vkusné, lákavé....
luciak
Oblubene jedlo mojho syna :) Akurat este pridavam bobkovy list.
mariamka
pedal, jak sa patri :) pretlak so smotanou som takto s kralikom nekombinovala, ale viem si predstavit,, slaninu by som asi poskvarila s cibulou, spikovanie ma nebavi :)
terinka55
Dobre si navaril. Ja z iného masa. Je to smiešne (predsudky), ale králika alebo zajaca by som do seba nedostala a pritom je to diétne a nutrične hodnotné jedlo. Ale Tvoja úprava sa mi páči!
pusta
bezchybne a jasne napísaný postup, podľa môjho názooru je špikovanie mäska slaninou na mieste nielen k vôli chuti, ale najmä k vôli premasteniu králičieho mäska, nevysuší sa ani dlhšou úpravou, bude šťavnaté.
*****
boxik
Recept , ktorý podráždil moje chuťové poháriky , takže králik teš sa.
nonna
Vyzvala som Vás niekoľkokrát, aby ste sa mi vyhýbal a dal pokoj, nemontoval do mojich recepisov, nie som na Váš neksicht zvedavá, ani Vaše výplody! Schválne nedodržiavate! Zariadim sa.
nonna
@zolik - prepáčte, ale neviete, o čo tu ide. Adresát určite pochopí.
radox1
len pre ozrejmenie situacie:
dotycnej pani nonny som sa pri tomto recepte  varecha.pravda.sk/recepty/divnodiva-natierka-dzingischan/...
spytal toto:
kam az zajde ludska vynaliezavost.chcel by som poprosit vsetkch,ktori to riskli a vyskusali, aby sa s nami podelili o poznatky ako to chutilo.
no a od vtedy ma tato pani alchimistka zacala urazat a zjavne jej lezim v zaludku-vid komentare k jej receptom.
nonna
S urážaním a bezočivosťou ste začali VY, hlavne preto, že Vaša vynaliezavosť začína a končí pri mäse, masti a slanine a obyčajnosti. Z Vašej strany len jasné vyštvávanie všetkých, ktorí nie sú tak obyčajne invenční, ako Vy. Na tom recepise ste si dovolil bezočivosť, začali ste s tým Vy a dovolili si pokračovať pri mnohých ďalších, keďže Vy na tú alchýmiu nemáte, s TVRDÝM I, len tak na margo, nemáte, pán KONVEXNÝ. A napriek mojim výzvam, že nie som zvedavá na Váš neksicht, ktorý sa tu bojíte zverejniť, ale odráža ho Vaša komunikácia, neustále evidentne Vám ležia v žalúdku všetci invencie schopní ľudia a s Vami podobnými ich tu neustále atakujete. Moja DOTYČNÁ nátierka bola zdegustovaná viacerými a div sa svete, PREŽILI TO V ZDRAVÍ. A sardinky zmiešané s tvarohom sú uverejnené aj v kuchárskej knihe. Vy asi evuidentne nemáte kde a na kom riešiť svoje komplexy, dotyčný pán Duch. Ale právo na to máte len u seberovných.
nonna
@leomax - starý "NEDOBRÝ" leomax, ďalší tu exemplár bez NIČOHO, len na podporu takých, akým je aj dotyčný radox1.
radox1
ja vam nonna naozaj nerozumiem,ved som vas posledny recept ĎURIEKRAZIT ohodnotil bez ironie na 5*,tak na co tolko zlce a urazok.
leomax
@Radox1 , čo sa týka receptu, je to výborný spôsob spracovania králika. Kedysi som ich choval a pripravoval podobne.
A čo sa týka pani @nonny : Vážená, veľmi ma trápi, že Vás nepoznám osobne. Vždy som túžil po žene s takým KSICHTOM a INVENCIE schopnou. Bohužiaľ, neostáva mi už nič, len snívať o Vás sladké sny.
sojka202
úplne obyčajný recept, taká klasika, keď sme mali doma zajace, jedli sme to skoro každý týždeň, nie je to nič špeciálne
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pre mňa toto je špeciálny recept, robila som dnes presne podľa receptu @Radox1 , chutil nám, ale sme sa zhodli, že aj tak je najlepší ten náš recept (bez zelenej papriky a rajčinového pretlaku), len veľa cibule do základu. Chcela som vyskúšať niečo iné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia