Kurací paprikáš

Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept)

Autor receptu: svetlusb

Ľahký, ale zato výborný recept.

60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé si nakrájame kuracie prsia (ja mám radšej paprikáš s kuracími stehnami alebo štvrťami - potom ich oberiem od kostí, ale je to chutnejšie, lebo sa vyvaria pekne kožky aj kosti a netreba pridávať ani bujón, žiaľ som momentálne nemala), potom si najemno nakrájame cibuľu. Do hrnca si dáme rozpáliť olej alebo bravčovú masť a pomaly si pražíme cibuľu, na ktorú potom pridáme na kocky nakrájané prsia. Osolíme, aby mäsko pustilo šťavičku a zatiahlo sa a chvíľku dusíme na miernom ohni.
  2. Keď už mäsko dostatočne pustilo šťavu a opražilo sa pridáme bobkové listy a polievkovú lyžicu mletej papriky a chvíľu spolu dusíme.
  3. Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a bujón a varíme, až kým mäso nezmäkne. Samozrejme premiešavame popri varení.
  4. Keď už je mäsko uvarené, v sladkej smotane vymiešame trošku hladkej múky a pomaly vlievame do hrnca s paprikášom a miešame. Chvíľu ešte povaríme a odstavíme. Samozrejme ešte dochutíme podľa vašej chuti. Dobrú chuť!❤️
  5. Halušky pripravíme tak, že do misky si rozbijeme vajce, ktoré rozšľaháme s trochou soli, pridáme vlažnú vodu a pomaly prisypávame múku a miešame metličkou. Musí nám vzniknút tuhšie cesto, nie riedke!
  6. Keď je cesto hotové, necháme ho odpočinúť, kým nám nezovrie voda v hrnci. Keď už vrie, cez haluškár si dávame halušky do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch sú hotové. Nebojte sa premiešať, ak by sa trošku naspodu zlepili. Vyberáme ich sitkom. Ja ich premývam v studenej vode a následne máličko polejem olivovým olejom - a hotovo!