Batatové krokety
Krokety z batatového pyré
Autor receptu: redakcia
Inšpirovali sme sa cícerovými guľôčkami falafel a podarilo sa. Tieto batatové sú snáď ešte lahodnejšie.* Ku guľôčkam sme podávali dochrumkava upečenú tortilu. Ale môžete si ich vychutnať spolu so šalátom, dresingom a zabaliť ich do pita chleba. Obe verzie sú super.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Do zapekacej nádoby nasypeme vrstvu soli, poukladáme na ňu bataty. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 60 minút. Potom ich necháme vychladnúť.
- Upečené bataty ošúpeme, vložíme ich do mixéra. Pridáme mletú rímsku rascu, koriander a pretlačený strúčik cesnaku, všetko rozmixujeme na pyré. Potom zahustíme cícerovou múkou.
- V hrnci rozohrejme vrstvu oleja. Lyžicou vykrajujeme z batatovej hmoty kúsky a ukladáme ich do rozpáleného oleja. Na miernom ohni vyprážame asi 10 minút tak, aby boli vo vnútri prepečené. Potom necháme na papierovom obrúsku odkvapkať nadbytočný tuk.
- Listy šalátu zmiešame s prekrojenými paradajkami a cibuľou. Biely jogurt dochutíme štipkou soli. Chlebové placky zohrejeme v rúre alebo nasucho na panvici. Všetko servírujeme spoločne na tanieri, teplé chleby môžeme aj naplniť.