Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou

sjuz - fotkasjuz, 9. marca 2019 14:03
Ďalšie recepty »
Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkouFoto: sjuz

Mäkkučké a šťavnaté mäsko s chuťou cibule, čerstvej zeleninovej papriky a slaniny, dokonale ladí so šťuchanými zemiakmi, ktoré som varila spolu so strednými krúpkami a po uvarení dochutila sušenou majoránkou, opraženou cibuľkou a čerstvou pažítkou.

5
porcií
20 min
príprava
120 min
na 190/170 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na plátky hrubé cca 1 cm, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a potrieme z jednej strany dijonskou horčicou. Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Kapiu - alebo zelenú čerstvú papriku nakrájame na kolieska. Slaninu nakrájame na plátky.

  2. 2

    Plátky mäsa poukladáme do pekáča alebo na plech vedľa seba, na ne poukladáme cibuľu a papriky, a navrch nakladieme plátky slaniny - množstvo zvolíme podľa podľa chuti. Ja som dala na plátok mäsa plátok slaniny.

  3. 3

    Pokvapkáme trochu olejom a podlejeme pohárom vody. Zakryjeme a dáme piecť do rúry. Ja som piekla teplým vzduchom prvú hodinu na 190 °C, potom som teplotu znížila na 170 °C a piekla ďalšiu hodinu. Počas pečenia v druhej hodine som občas vybrala a poliala výpekom. Keď bolo mäsko mäkké, odokryla som a ešte chvíľu dopiekla pre farbu a chrumkavosť slaniny. Takto vyzerá upečené na plechu:

    Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým sa varili zemiaky v osolenej vode s krúpkami. Hotové som roztlačila s maslom tak, aby ostali aj jemné kúsky, pridala som chrumkavú cibuľku, sušený majorán a čerstvú pažítku.

    Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou - obrázok 4
  5. 5

    Hotovo, dobrú chuť :)

    Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist