Krémovo-nekrémová zeleninová polievka

Autor receptu: mariamka

Zelenina so zeleninou. Nemusí byť vždy tradičná zeleninová, resp. krémová, skúsila som kombináciu. Najprv som na masle popražila cibuľu, koreňovú zeleninu s cuketou, rozmixovala na krém a v zriedenom vývare som už len krátko povarila brokolicu a paradajky. Bez múky, cestovín, jednoduchá, chutná, krémová a zároveň nekrémová.

Postup

  1. Použitá zelenina.
  2. Na masle opražíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, cuketu ako aj hlúbik z brokolice. Oprážame, môžeme trošku osoliť.
  3. Mierne podlejeme a dusíme do čiastočného zmäknutia zeleniny, nie je potrebné úplne, bude sa mixovať.
  4. Rozmixujeme aj s tekutinou na krém.
  5. Vrátime späť do hrnca, pridáme paradajkový pretlak, zriedime vodou /alebo vývarom, ak máme/, privedieme do varu, vhodíme ružičky brokolice, pokrájané strúčiky cesnaku
  6. a na štvťky/osminky pokrájané paradajky a necháme už len chvíľu povariť, aby sa brokolica nerozpadla, ale ostala príjemne na skus. Ak sa vám zdá kyslá od pretlaku, rajčín, môžete vhodiť štipku cukru. Dochutíme podľa chuti soľou, čerstvým mletým korením, dozdobíme petržlenom, môžete zjemniť orieškom masla.
  7. Podávame. My sme nepotrebovali už nič ďalšie "na zahryznutie", je akurát krémová, plnej chuti zároveň s poctivými kúskami brokolice, ale vhodné by boli určite krutónky alebo drobné krupicové halušky pre hladošov :) ,, dobrú chuť.