Foto: johaneska
Lahodná krémová polievka vhodná nielen na obed, ale kľudne aj na večeru a do každého počasia.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45-50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks veľká |
|
2 ks |
|
2 ks veľká |
|
5 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 l BIO |
|
štipka |
|
2 plátky (alebo parmská šunka) |
|
2 PL strúhaný 30 % (alebo mozzarella) |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na kolieska a skaramelizujeme na oleji s cukrom do hneda. Zalejeme vývarom, pridame nakrájanú mrkvu, zemiaky, korenie a podľa chuti dosolíme.
- 2
Varime kým nezmäkne mrkva so zemiakmi. Následne rozmixujeme do hladka, pridame smotanu a necháme spolu prevrieť.
- 3
Na panvici si opražíme prosciutto a na zvyšnom výpeku nakrájanú cibuľku. Posypeme syrom, pridame cibuľku a plátok upečeného prosciutta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
urcite je mozne vymenit aj za normalne suroviny a ked uz cukor, tak skor trstinovy a normalna smotana nezaskodi :) ja ked nemam doma akurat ryzovu alpro smotanu tak pouzivam slahacku na slahanie 33%