Krémová cesnaková polievka

Krémová cesnaková polievka s vajíčkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Olúpeme cesnak, odložíme 4–5 strúčikov na dochutenie a zvyšok rozpučíme a krátko opečieme na masle. Zalejeme mliekom a smotanou a pridáme nadrobno nakrájaný zemiak. Zemiak varíme do zmäknutia, pridáme zvyšný cesnak a rozmixujeme, dochutíme soľou a korením.
  2. Jarnú cibuľku umyjeme, zbavíme korienkov a nakrájame na jemné rezance. Potom krátko speníme na masle.
  3. Vajíčka opatrne vyklopíme do vriacej vody s octom a povaríme asi 3 minúty. Polievku podávame tak, že do každého taniera spravíme hniezdo z cibuľky, do ktorého vložíme vajce a zalejeme polievkou.