Krémová cesnačka
5
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky a cesnak očistíme. Potom nakrájame zemiaky na väčšie kúsky a strúčiky cesnaku na drobno. Do väčšieho hrnca dáme trochu olivového alebo slnečnicového oleja a 1 lyžicu masla. Keď budú suroviny rozohriate, pridáme nasekaný cesnak. Restujeme, kým cesnak nezíska zlatistú farbu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, vývar, soľ a korenie. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.
- 2
Uvarenú polievku rozmixujeme pomocou tyčového mixéra dohladka. Vrátime späť na oheň, prilejeme smotanu, pridáme 1 lyžicu masla a necháme prejsť varom.
- 3
Keď je polievka hotová môžeme servírovať. Prajem DOBRÚ CHUŤ !!!
Tiež cesnaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale inak chutna polievka