Hubový koláč

Krehký hubový quiche

Autor receptu: kucharocka123

Slaný hubový koláč z celozrnnej špaldovej múky s tvarohovo-smotanovou náplňou. Huby môžeme zvoliť podľa vlastného výberu, ja som do náplne použila hlivu ustricovú.

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, pod vodou opláchnutú, osušenú a nakrájanú hlivu a krátko opražíme. Potom podlejeme trochou vody, pridáme rascu, korenie, soľ podľa chuti a podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
  2. Do preosiatej múky pridáme na kúsky nakrájané studené maslo a rukami vypracujeme mrveničku. Postupne prilievame studenú vodu a vymiesime bochník krehkého cesta, ktorý zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 15 minút do chladničky.
  3. Okrúhlu formu s vlnitým okrajom natrieme maslom a vysypeme múkou.
  4. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme do tvaru kruhu o niečo väčšieho ako je dno formy.
  5. Pomocou valčeka ho prenesieme do formy, okraje po celom obvode pritlačíme o boky a dno popicháme vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút a necháme predpiecť.
  6. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, primiešame metličkou prešľahané vajcia, dusenú hlivu, zmes dochutíme soľou a korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a spolu premiešame.
  7. Na predpečené cesto navrstvíme pripravenú náplň a pečieme pri teplote 180 °C ďalších cca 30 minút, alebo podľa svojej rúry. Koláč podávame teplý. Dobrú chuť!