Králik s bravčovými výpečkami na čiernom pive s moravskou kapustou fotorecept
Foto: kimlo
Mal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt. Nakoniec som našiel tip,
ako ho skombinovať aj Zobraziť celý popisMal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt. Nakoniec som našiel tip,
ako ho skombinovať aj s kapustou, ktorú mám v súdku.
Zdroj: internet
porcie
príprava
na 120 °C
Suroviny
2 ks |
|
500 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
200 ml (nemusí byť) |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
6 strúčikov |
|
2 ks |
|
6 ks |
|
6 ks |
|
podľa potreby |
|
Moravská kapusta: | |
1500 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
2 ks stredný |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Stehná z králika nasolíme spolu s krkovičkou, ktorú sme nakrájali na väčšie kocky. Cibuľu s cesnakom nakrájame na drobno.
-
2
Pekáč vytrieme masťou a uložíme nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom, bobkovým listom a korením. Na to uložíme nasolené mäso, posypeme rascou, pokukladáme kúsky masti a podlejeme vývarom a pivom.
-
3
Prikryté pečieme pri 120 °C asi 3 hodiny, potom odokryjeme, zvýšime teplotu na 200 °C a zapečieme do zlatista. Mäso je mäkké a šťavnaté. Dá sa to pripraviť aj v pomalom hrnci.
-
4
Medzitým si pripravíme kapustu. Najlepšie ak máme domácu, scedíme ju, podľa potreby prepláchneme a nakrájame na menšie kúsky. Scedenú šťavu si odložíme na záverečné dochutenie. Kapustu dáme do hrnca, podľa potreby dochutíme rascou a soľou, podlejeme trochou vody a na miernom plameni varíme asi 45 minút.
-
5
Údenú slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme na masti. Potom pridáme nakrájanú jednu cibuľu a opražíme do sklovita.
-
6
Pridáme 2 PL hladkej múky a orestujeme. Dávame pozor, aby múka nestmavla. Za stáleho miešania pridáme studenú vodu a spravíme zápražku.
-
7
Zemiaky nastrúhame na najjemnejšom strúhadle na kašu, pridáme k zápražke a povaríme až zmes zhustne. Pridáme ku kapuste, rozmiešame a povaríme.
-
8
Na panvici osmažíme druhú cibuľu, nakrájanú na mesiačiky a zasypanú 1 KL cukru. Necháme skaramelizovať.
-
9
Pridáme do kapusty, dochutíme šťavou z kapusty alebo cukrom či soľou a ešte chvíľu povaríme.
-
10
Podávame s knedľou.
-
11
Stuhnutý výpek a kúsky výpečkov sú chutné na hriankach.
Ale tú krkovičku aj s kapustou určite vyskúšam. Ďakujem za recept.
Ďakujem za nahliadnutie Feri, veru by padlo niekedy trocha poklábosiť na nejakej spoločnej gulášpárty...
Vyskúšaj kamarát. nebudeš sklamaný.
Môžem len doporučiť! Krkovičku pekne na pomalo, a kapustu už budeš len takto robiť.. :-)
Som rád že chutilo 👍