Králik na tymiáne (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...so slaninkou a zeleninovou omáčkou, dochutenou medvedím cesnakom...

4-5
porcie
40 minút
príprava
70 minút
na 190 °C

Postup

  1. ...rozporcovaného králika som ozdobil tymiánom a nakrájaným cesnakom, pokvapkal som ho olejom a nechal odpočívať, na obrázku už leží na nakrájanej zeleninke...
  2. ...nakrájal som ju na kocky, ale každá musí byť iná... :-) pór na polkolieska a cibuľu na všelijako, to je základ na omáčku...
  3. ...nezabudnite králika osoliť, ja som zabudol. Podlial som vínom a na vrch som naukladal plátky adidas slaniny. Prihodil som niekoľko cherry paradajok a dal som do rúry asi na hodinku, cca 188°C...
  4. ...po hodinke som odkryl a nechal som slaninku schrumkovatieť. Potom som mäsko odložil do tepla, zeleninu som prepasíroval a nechal som ju na plyne prevrieť...
  5. ...zahustil som smotanou a keď bola tak akurát, dochutil som ju a pridal nakrájaný medvedí cesnak, mám v mrazáku :-) na záver som pridal oriešok masla...
  6. ...na sucho som opražil semienka tekvice, slnečnice a píniových orieškov a potom som ich pridal do uvarenej ryže, to bola príloha...dobrú chuť