Králičie plece na paprike a slanine s jarnou cibuľkou fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 10. januára 2016

No mohol by som pokračovať, ako som červenú kapustu na špenát premenil. Dnes som robil aj alchýmiu nie len varil. Dozviete sa v recepte sledujte nás ďalej. Ako hovoria v telke.

6
porcií
25 minút
príprava
85 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
500 g
2 baličky
250 g
1 hlávka
1 ČL
1 PL
Zemiakové kocky:
1000 g
60 - 70 g
300 g
200 g
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájal som si suroviny. Králičie diely som umyl osušil a osolil. Papriky na pásiky, slaninu na 1,5 cm kocky z tej bude masť na ktorej sa to bude robiť. Cesnak posekal a feferónku tiež. Jarnú cibuľku krájal na 1cm kolieska.

    Králičie plece na paprike a slanine s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca som dal jednu Pl oleja a na to slaninu, nech sa vyškvarí.

    Králičie plece na paprike a slanine s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na masti som opiekol mäso, tak nech sa zatiahne z každej strany. Mäso opečené som dal bokom.

    Králičie plece na paprike a slanine s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A do masti som pridal pokrájanu cibuľu. Nechal podusiť tak na 6 minút nech zmäkne.

    Králičie plece na paprike a slanine s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som do hrnca pridal cesnak, ten nechal nech zavonia.

    Králičie plece na paprike a slanine s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po cesnaku pridal do hrnca krájanú papriku. Podusil chvíľu nech trochu zmäkne.

    Králičie plece na paprike a slanine s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A znovu som mäso vrátil do hrnca. Okorenil čerstvo mletým korením a opatrne osolil. Slanina je slaná tak nech sa nepresolí. Pár krát premiešal a zalial horúcou vodou. Vody som dal tak nech mäso trochu vytŕča nad ňu. Prikryl a nechal rozvariť. Potom so teplotu znížil, tak nech to v hrnci, len pomaly buble.

    Králičie plece na paprike a slanine s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzi tým som šiel robiť zemiakové kocky. Zemiaky krájané a solené som uvaril. Vodu zlial a nechal tak 1/3 vody v nich. Pridal som maslo a kapustu červenú sterilizovanú vo vlastnej šťave. Dobré rozmiešal a pridal som k ním muku a sódu bikarbónu. Dobré vymiešal a čuduj sa svete ono to zmenilo farbu z fialovej ostala zelena. Hmotu som natiahol na papier v plechu. Dal som zapiecť do rúry na 30 minút pri teplote 200°C. Veľmi nám chutili k tomu mäsu. Aj keď vyzerajú ako špenátové. No chuť je kapustová.

    Králičie plece na paprike a slanine s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tak a môžem servírovať na tanier. Kocky zemiakové mäso a zelenina z mäsa. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Králičie plece na paprike a slanine s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Mali sme kralici obed dnes obaja:-), ja som robila na korenovej zelenine na vine s pecenymi zemiakom a piekla v celku vsetko v jednom pekaci. Aj toto je pekny recept.
ty si ale šoumen:-) dobre si navaril, králik so zeleninou je super. Drobná poznámka k úprave na tanieri aj pri iných tvojich receptoch: trošku menej chaosu by vyzeralo lepšie =menej je niekedy viac;-)
Škoda, že už svokrovci nechovajú králiky, manžel by si pochutil. Kým som nedočítala recept, myslela som si, že si zemiaky zmiešal s brokolicou a ona to kapusta, určite tiež dobrá kombinácia, a vlastne ich môžem pripraviť môjmu synovi vegetariánovi.

Pridaj komentár k receptu: