Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom. Zmes vymixujeme, prepasírujeme cez sito a necháme vychladnúť. Schladenú zmes vymixujeme ešte raz a plníme do silikónových foriem, necháme dobre vychladiť.
- Králičie stehno vykostíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pomocou potravinárskej fólie zvinieme stehno do rolády, pevne stiahneme a dáme variť na paru asi na hodinu. Vychladnutú roládu krájame na 1,5 cm hrubé kusy, ktoré prehrievame v demi glace.
- Višne marinujeme v osladenej citrónovej šťave. Horkú čokoládu rozpustíme a potiahneme po tanieri, na ktorý naaranžujeme porciu králičieho stehna a pečeňovej paštéty s plátkami opečenej slaniny. Dozdobíme bylinkami.
|