Králičí vývar s mäsovými uzlíkami fotorecept
Foto: izabella929
Dnes sme mali na obed skvelú králičiu polievku s hodne výbornej domácej zeleninky a ako vložku som dnes urobila mäsové úzlíky..už mám tu uzlíkovú Zobraziť celý popisDnes sme mali na obed skvelú králičiu polievku s hodne výbornej domácej zeleninky a ako vložku som dnes urobila mäsové úzlíky..už mám tu uzlíkovú polievku, ale tam sa uzlíky zavarili priamo do polievky...dnes som uzlíky robila celkom iné...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
na polievku: | |
2 ks |
|
|
|
petržlen, zeler, |
|
1 ks so šupkou |
|
4 strúčiky so šupkou |
|
1 ks |
|
1 ks zelená |
|
1 ks |
|
8 ks |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
na vložku do polievky: | |
toľko, kolko prijmú vajcia |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Najprv som si dala do hrnca studenú vodu toľko, koľko chcem mať vývaru. králičie chrbty som umyla a dala do studenej vody..pridala som koreňovú zeleninu,pochutiny všetky ako sú uvedené v surovinách.. na záver, ke´d je polievka uvarená, pridávam do nej na špic noža červenej papriky a petržlenovú vňať pokrájanú...
-
2
kým sa polievka varila, urobila som si do nej vložku...mäsové uzlíky...pripravila som si polohrubú múku, ktorú som preosila..dala som 2 vajcia a len podľa potreby som pridávala múku a iba toľko, koľko prijmú vajcia...takže som ju nevážila..
-
3
cesto som poriadne vymiesila, aby bolo hladké a nelepivé...
-
4
cesto dom rozvaľkala na tenko, tak ako na rezance...
-
5
bravčové pliecko som pomlela...stačí iba 100g.
-
6
na pol lyžici bravčovej masti som ho podusila...osolila, okorenila a pridala 1 strúčik cesnaku..
-
7
hotové udusené mäso som nechala vychladiť...
-
8
na rozvaľkaný plát cesta som položila plnku a to tak do radu, ako keď sa robí štrúdľa..v strede cesta som nechala voľné pol centimetra, aby som mohla cesto stlačiť, aby mi plnka nevyšla..
-
9
cesto som rolovala tak, ako roládu 3x. som zatočila..
-
10
potom druhý krát...
-
11
tretí krát a cesto som odrezala hneď za roládou..po celej dĺžke..a začala som robiť ďalšiu...
-
12
cesto som rozrezala napolovicu, lebo na uzlík stačí polovica cesta..treba robiť rovnaké kusy, aby boli pekné..
-
13
potom som uviazala uzlík tým istým spôsobom , ako si viažete na vreckovke, aby ste niečo nezabudli..uzlíky som vyvarila v osolenej vode...varia sa trošku dlhšie, ako rezance, ale sú veľmi chutné...môžete ich potrieť napríklad obyčajnou zápražkou, alebo paštétou,proste to záleží od vás a od toho, do akej polievky sa dajú..keď sa použijú do zeleninovej, je dobrá zápražka a varia sa priamo v polievke..dobrú chuť....
Diskusia k receptu