Králičí chrbát
Králičí chrbát

Králičí chrbát v petržlenovej kruste so zemiakovou penou

Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 11. marca 2020
Králičí chrbát v petržlenovej kruste so zemiakovou penou
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval - Šuhajíci pri panvici
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

800 g
150 g
100 g
100 g
Zemiaková kaša:
600 g
50 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králičí chrbát osolíme a sprudka opečieme. Potom ho zabalíme do alobalu spolu s maslom a necháme odpočívať.

  2. 2

    Zemiakovú kašu pripravíme klasickým spôsobom - očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode a ručne vyšľaháme s maslom a smotanou. Dochutíme mletým muškátovým orieškom. Pyré dáme do šľahačkovej fľaše a nastriekame na tanier.

  3. 3

    Vysušenú hrianku rozmixujeme s petržlenovou vňaťou. Mäso obalíme v bylinkovej strúhanke a pri podávaní so zemiakovou penou môžeme doplniť restovanou koreňovou zeleninou a slaninou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Pyré na taniery stejně připomíná rybníček, nebezpečná práce s flašou na šlahačku je bez efektu. No, pokud to nevezme faleš, pak je efekt bombový...
Nejak mi ta fotka s tým popisom receptu nesedí... šuhajíci pri panvici si dělaj šoufky...