Košíček s hovädzinou a cibuľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z hladkej múky, zo zmäknutého masla, z vajíčka, vody a zo soli vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chladničke.
  2. Medzitým na panvici s trochou oleja urestujeme mleté mäso. Na druhej panvici osmažíme dozlata cibuľu a cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme tymian. Podlejeme smotanou a chvíľu necháme redukovať. Odstavíme z ohňa a zašľaháme žĺtky.
  3. Všetko ochutíme soľou a korením. Cesto rozdelíme na 4 časti, rozvaľkáme a rozdelíme do štyroch foriem. Spodok popicháme vidličkou, nanesieme mleté mäso a zalejeme cibuľovou zmesou. Pečieme asi 15 minút.