Kornútiky s vanilkovým krémom
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 13. februára 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
3 ks |
|
Plnka: | |
3 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
3 PL |
|
500 g |
|
150 g |
|
Na posypanie: | |
celý |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vajcia s cukrom spolu vyšľaháme, pridáme múku a spolu premiešame. Cesto dávame po lyžičkách na plech vystlaný papierom na pečenie, vytvoríme kruhy a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 5–7 minút. Potom vyberieme a ešte horúce kolieska akoby preložíme na polovicu a na jednej strane stlačíme, aby sa cesto spojilo.
- 2
Plnka: Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme múku a premiešame. Pridáme kyslú smotanu a všetko spolu vymiešame nad vodným kúpeľom, ale len na pare, neprestávame miešať asi 20 minút.
- 3
Keď krém zhustne, dáme ho dole z ohňa, pridáme 150 g masla a dobre premiešame. Krém prikryjeme fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu krému. Po vychladnutí znovu celé premixujeme. Krémom plníme vychladnuté kornútiky. Na záver posypeme makom.
Tiež vanilkový zákusok:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár