Vanilkový zákusok
Kornútiky s vanilkovým krémom
Autor receptu: redakcia
Postup- Vajcia s cukrom spolu vyšľaháme, pridáme
múku a spolu premiešame. Cesto dávame po lyžičkách na plech vystlaný papierom na pečenie, vytvoríme kruhy a dáme
piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 5–7 minút.
Potom vyberieme a ešte horúce kolieska
akoby preložíme na polovicu
a na jednej strane stlačíme, aby
sa cesto spojilo.
- Plnka: Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme múku a premiešame. Pridáme kyslú smotanu a všetko
spolu vymiešame nad vodným kúpeľom,
ale len na pare, neprestávame miešať asi 20
minút.
- Keď krém zhustne, dáme ho dole z ohňa, pridáme 150 g masla a dobre premiešame. Krém prikryjeme fóliou tak, aby sa dotýkala
povrchu krému. Po vychladnutí znovu celé premixujeme. Krémom plníme vychladnuté kornútiky. Na záver
posypeme makom.
|