Jahňacie mäso

Konfitované jahňacie lýtko

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Jahňacie lýtko prešpikujeme rozmarínom a cesnakom. Osolíme, okoreníme a necháme marinovať 5–6 hodín. Potom ho položíme na hlbší plech alebo do hrnca, zalejeme rozpustenou bravčovou masťou, pridáme koreniny a v rúre rozohriatej na 100 °C konfitujeme 3 hodiny. Hotové mäso vyberieme z tuku a necháme vychladnúť.
  2. Umyté zemiaky umyjeme a nožom priečne narežeme asi do 2/3. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rozohriatej rúre 30 minút pri 180 stupňoch.
  3. Pred podávaním jahňacie mäso prehrejeme na rozpálenej panvici. Podávame s upečenými zemiakmi, ktoré ozdobíme kyslou smotanou, posypeme nasekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.