Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta (fotorecept)
Autor receptu: majkok
Výborná koložvárska kapusta.
5 porcií |
45 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Kyslú kapustu poprášenú mletou paprikou podusíme.
Uvaríme ryžu, nemusí byť úplne do mäkka.
- Mleté mäso opražíme na cibuli, osolíme, okoreníme.
Zapekaciu misu vymastíme bravčovou masťou.
- Začneme vrstviť, prvá bude kapusta.
Pridáme vrstvu ryže. Mleté mäso.
Klobáska nakrájaná na kolieska.
- Zmiešame kyslú smotanu so smotanou na šľahanie.
- Časť smotanovej zmesi nanesieme na predošlé vrstvy.
- Postup opakujeme, teraz som zmenil len klobásu.
- Ako posledná ide kapusta, ktorú potrieme smotanovou zmesou a dáme zapiecť, cca 45 minút.