Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta (fotorecept)

Autor receptu: majkok

Výborná koložvárska kapusta.

5
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kyslú kapustu poprášenú mletou paprikou podusíme. Uvaríme ryžu, nemusí byť úplne do mäkka.
  2. Mleté mäso opražíme na cibuli, osolíme, okoreníme. Zapekaciu misu vymastíme bravčovou masťou.
  3. Začneme vrstviť, prvá bude kapusta. Pridáme vrstvu ryže. Mleté mäso. Klobáska nakrájaná na kolieska.
  4. Zmiešame kyslú smotanu so smotanou na šľahanie.
  5. Časť smotanovej zmesi nanesieme na predošlé vrstvy.
  6. Postup opakujeme, teraz som zmenil len klobásu.
  7. Ako posledná ide kapusta, ktorú potrieme smotanovou zmesou a dáme zapiecť, cca 45 minút.