Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou.V minulosti som už pripravila tento výnimočný perkelt, ale dnes som obohatila jeho chuť červeným Zobraziť celý popisNedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou.V minulosti som už pripravila tento výnimočný perkelt, ale dnes som obohatila jeho chuť červeným vínom a namiesto majoránky som ochutila perkelt saturejkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ks menšia |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 ml ( z čiernych ríbezlí) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
|
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Bravčové kolienko som umyla a osušila.
-
2
Odkrojila som od kosti mäso a zbytok kosti som si odložila na huspeninu...
-
3
Mäso aj s kožou som nakrájala na kocky. Pridala som aj paprčku, aby bol perkelt chutnejší, kosť je dobré vždy pridať. Ošúpala som cibuľu a nakrájala na kolieska.
-
4
Masť som rozohriala, pridala som cibuľu a opiekla som ju do sklovita.
-
5
K cibuli som pridala nakrájané mäso a spolu podusila, kým sa tekutina celkom odparila.
-
6
Papriku a paradajku som nakrájala. Môžete použiť aj lečo.
-
7
Pridala som ich k mäsu a opäť spolu podusila.
-
8
Pridala som mletú červenú papriku.
-
9
Všetko spolu som zmiešala a podliala som červeným vínom. Počas dusenia som ešte podliala podľa potreby veľmi malým množstvom vína.
-
10
Všetko som osolila, korenila, pridala som celú rascu a pridala som dve lyžice paradajkovej šťavy. Pomaly na slabom plameni som dusila 50 minút pod pokrievkou.
-
11
Keď bolo mäso mäkké, pridala som na drobno krájaný cesnak a namiesto majoránky som ochutila perkelt saturejkou, už iba nechala pobublávať minútku a perkelt je hotový.
-
12
Hotový obed som podávala s varenými zemiakmi. Prajem vám dobrú chuť
Milá @haji ,to bolo pochutnanicko...už som dlho mala chuť na taký perkelt...ďakujem za komentár a prajem nádherný zbytok nedele....
Ďakujem pekne za komentár...veru chutné to bolo ...
Teší ma že ťa môj recept zaujal..
Perkelt bol výborný a chutil nám...ďakujem pekne za komentár...