Bravčový perkelt

Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou.V minulosti som už pripravila tento výnimočný perkelt, ale dnes som obohatila jeho chuť červeným vínom a namiesto majoránky som ochutila perkelt saturejkou.

4-5
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové kolienko som umyla a osušila.
  2. Odkrojila som od kosti mäso a zbytok kosti som si odložila na huspeninu...
  3. Mäso aj s kožou som nakrájala na kocky. Pridala som aj paprčku, aby bol perkelt chutnejší, kosť je dobré vždy pridať. Ošúpala som cibuľu a nakrájala na kolieska.
  4. Masť som rozohriala, pridala som cibuľu a opiekla som ju do sklovita.
  5. K cibuli som pridala nakrájané mäso a spolu podusila, kým sa tekutina celkom odparila.
  6. Papriku a paradajku som nakrájala. Môžete použiť aj lečo.
  7. Pridala som ich k mäsu a opäť spolu podusila.
  8. Pridala som mletú červenú papriku.
  9. Všetko spolu som zmiešala a podliala som červeným vínom. Počas dusenia som ešte podliala podľa potreby veľmi malým množstvom vína.
  10. Všetko som osolila, korenila, pridala som celú rascu a pridala som dve lyžice paradajkovej šťavy. Pomaly na slabom plameni som dusila 50 minút pod pokrievkou.
  11. Keď bolo mäso mäkké, pridala som na drobno krájaný cesnak a namiesto majoránky som ochutila perkelt saturejkou, už iba nechala pobublávať minútku a perkelt je hotový.
  12. Hotový obed som podávala s varenými zemiakmi. Prajem vám dobrú chuť