Mäsové guľky

Kolienková zmes s mäsovými guľkami (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Vynikajúce jedlo s neskutočne chutnou omáčkou, namiesto kolienok sa dá použiť aj iný druh cestoviny. Vrelo odporúčam.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Mäso pomelieme, najlepšie pliecko, alebo kúpime už hotové pomleté.
  2. Do mäsa vmiešame cibuľu pokrájanú na drobno, vajce, mletú papriku, korenie, rascu, soľ a nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Z hotovej zmesi vytvoríme guľky s priemerom asi 2,5-3 cm.
  4. Guľky prudko opečieme na panvici s rozohriatym olejom, vyberieme ich a odložíme.
  5. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, speníme ju, pridáme nastrúhanú mrkvu, nakrájané šampiňóny, a orestujeme.
  6. Po chvíli pridáme sójovú omáčku, vývar a krátko povaríme.
  7. Do omáčky vložíme mäsové guľky a varíme asi 15 minút. Potom pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme.
  8. V mierne osolenej vode uvaríme kolienka podľa návodu, scedíme, a pridáme k omáčke s guľkami. Zamiešame a chvíľu prehrejeme. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.
  9. Ide vlastne o jedlo z jedného hrnca, omáčku netreba zahusťovať, zmes krásne po čase zhustne a kolienka tam tvoria prílohu.