Koláčiky z tvarohového kysnutého cesta fotorecept
Foto: ancicka
16
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
50 g (margarín) |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1/2 kocky |
|
500 g |
|
200 ml |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
Posýpka: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Najprv v troške mlieka nechám napučať droždie s cukrom.Do misky si dám vajce,pr. cukor a maslo a vyšľahám.
-
2
Pridám mäkký tvaroh,zašľahám
-
3
pridám múku,soľ a toľko mlieka,aby vzniklo tuhšie cesto.Dobré vymiesím.
-
4
Cesto vyberiem na dosku a hned z neho urobím guľky ,tak asi ako na parené buchty.
-
5
Uložím na pomastený plech a nechám trocha podkysnúť.Potom v guľke urobím hlboké jamky,napr pohárom
-
6
a do stredu dám lekvár a posýpem posýpkou, z uvedených surovin .Upečiem.
-
7
Dobrú chuť.
Sú veľmi dobré. Dovolím si pridať pár postrehov z prípravy pre ďalšie pekárky. Cesto pripravené presne podľa receptu, ale bolo mi dosť riedke asi preto že som použila mäkký tvaroh vo vaničke tak som musela dosť zahusťovať. Cesto ináč super jemnučké som rozvažovala na 60 g buchtičky, ale na budúce dám cesta ešte menej máme 23 veľmi dobrých koláčov. ďakujem