Plnené kokosky fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 15. januára 2018

Naše obľúbené.

50ks
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Kokosky:
3 ks
210 g
180 g
Linecké cesto:
230 g
140 g
70 g
1 ks
Krém:
250 g
200 g
Čokoldová poleva:
200 g
50 g
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Kokosky: Vaječné bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia cca 12 - 15 minút. Necháme vychladiť a vareškou vmiešame kokos.

    Plnené kokosky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomocou cukrárenského vrecka nastriekame malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 160 stupňoch 8 - 10 minút. Otvoríme vrátka na rúre a sušíme 15 minút pri 50 stupňoch. Keď sa kokosky dajú pekne odlepiť od papiera, sú hotové.

    Plnené kokosky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Linecké cesto pripravíme zmiesením všetkých surovín. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a upečieme na suchom plechu. Krém: Čokoládu roztopíme nad parou. Necháme vychladiť ale nie príliš, aby znova nestuhla a vyšľaháme s maslom. Pomocou vrecka krém nastriekame na linecké kolieska. Vstrede necháme miesto na džem.

    Plnené kokosky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na takto naplnené kolieska jemne pritlačíme kokosku. Necháme stuhnúť v chlade. Čokoládová poleva: Čokoládu a stužený tuk rozpustíme nad parou.Spodok plnených kokosiek namáčame v čokoládovej poleve.

    Plnené kokosky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď čokoláda stuhne môžeme podávať.

    Plnené kokosky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

danda3
Nádherné ich máš. Ja som kokosky vzala na milosť pred troma rokmi, keď som ich prvýkrát vyskúšala a odvtedy, vždy, keď mám bielka, robím ich. Len linecké robievam kokosové, ale na tom nezáleží. Na vianoce som vykrojila hviezdičky, boli také iné a konečne sa mi podarila tá kokosová pusinka, lebo s tým som mala trošku problém.


haji
@Danda3 (16.1.2018 12:16)
Krásné jich máš! Pro mě zázrak, bo já mám problém s vyvalováním a také se souměrností obecně. Neumím si představit, co by mně vyšlo zo sáčku, kolik a hlavně rozdíly mezi jednotlivými kopkami. Jediná pomoc, vytisknút v 3D tiskárni. oh
sovka62
Krásne, na výstavu. Kým som objavila Varechu, obdivovala som ich z diaľky, nič pre moje ruky. Potom pridala recept @babkamt a zrazu to šlo. Vyskúšam aj tieto tvoje, len by som potrebovala vedieť, aký priemer mala formička, ktorou si vykrajovala linecké kolieska. Na pohľad sú tvoje menšie, ako tie, čo robievam ja, ale presne to odhadnúť neviem.
gordonko
Môj sen ... Urobiť si kokosky.... už viem ako na ne.... ĎAKUJEM
vudu
Sú krásne. Dnes som skúsila aj ja no neviem ci budú ako tie vaše. Trošku z vrchu zazlkli. Chcela by som sa opýtať, od spodu v strede su meksie ma to tak byť ci nie? 😁Od papiera sa krásne odliepali.