zatvoriť
VYTLAČIŤ
Hliva
Kokosové karí s hlivou kráľovskou
Autor receptu:
blissofplants
2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava
Suroviny
260 g
hliva kráľovská
2 PL podľa vlastného výberu
olej
1 ks
cibuľa
2 ks veľké
paradajky
200 ml plechovka
mlieko kokosové
soľ
korenie čierne mleté
kurkuma mletá
listy karí sušené
semienka horčičné
chilli
uvarená
ryža
Postup
Nakrájame hlivu.
Zohrejeme olej vo veľkej panvici. Pridáme huby a opražíme ich niekoľko minút.
Opečené huby prenesieme na tanier, na panvicu pridáme horčičné semienka a karí listy.
Pár sekúnd miešame, pridáme cibuľu nakrájanú na prúžky a opečieme do svetlozlata.
Vrátime hlivu do panvice s nakrájanými paradajkami, ochutíme, povaríme 2 minútky a zalejeme kokosovým mliekom.
Prikryjeme a na miernom ohni varíme zhruba 30 minút. Podávame s uvarenou ryžou.