Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku fotorecept
Foto: izabella929
Vyskúšala som vypražiť celý hlivový trs v cestíčku. Podarilo sa, celý trs sa prepiekol a chuťou mi pripomínal vyprážané kozáky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlivu ustricovú som opláchla vodou a vyložila na podnos.
-
2
Trsy som nerozobrala, nechala som ich v celosti tak ako boli zabalené. Už som vyprážala hlivu, ale vtedy som jednotlivé uška vyprážala po jednom. Zaprášila som ich múkou tak, aby sa dostala aj pod jednotlivé ušká.
-
3
Zo smotany, vajec, múky a soli som pripravila cestíčko - redšie ako obvykle, to preto, aby sa dostalo aj pod jednotlivé ušká v trse.
- 4
Maslo s olejom som rozohriala. Trs som namočila do cestíčka a nechala odtiecť prebytočné cestíčko a vložila do tuku. Vyprážala som ich spočiatku pod pokrievkou, aby sa prepiekli a nezostali surové.
- 5
Potom som odkryla, obrátila trs a dopiekla.
- 6
Vypražené som vyložila na tanier s kuchynským papierom, aby odkvapkal prebytočný tuk.
- 7
Podávala som s varenými zemiakmi a kapustovým šalátom z novej kapusty. Prajem vám dobrú chuť.
- 4
Je to tak že nevyskusas,nevieš,,,príjemné ma prekvapilo,že to aj bez rozoberania trsu funguje. .mám rada huby ,mne to veľmi chutilo len tak so šalátom..ďakujem pekne za komentár ..
Tiež som ju doteraz rozoberala...ale nikdy ju neblansirujem...ani teraz keď som skúsila vyprazit celý trs...veľmi chutné a budem robiť častejšie.. ďakujem pekne za komentár...
Tvoj štýl prezentácie je nezameniteľný, hlivu tiež vyprážam v trsoch, ale trojobal, budem sa inšpirovať tebou v cestíčku :-)
Keď máš rada huby nie je čo riešiť.Takto v cestíčku je omnoho jemnejšia a krehká,nevysusi sa .Budeš prekvapená aka je to takto delikatesa._Dakujem pekne za komentár .milá @haji ...
Doporučujem v cestíčku,je chutnejšia ďakujem pekne za komentar
Takto pripravená hliva sa ti bude páčiť Ďakujem za komentár ..
Prosím Vás, ako dlho ste ju vyprážali? Pri hubách sa najviac obávam toho, aby sa poriadne upražila...
Nestopla som si to ,ale približne 4 min.z jednej a potom z druhej...z jednej strany som zakryla pokrievkou,aby sa prepieklo,,,ale môže sa na chvíľu odkryť a potom opäť dopiecť zakryté,,,,vydarili sa toho som sa tiež bála,že sa dobre neprepecu,ale nemusíš sa báť,prepecie sa...ďakujem pekne za komentár ..
Tiež to bola skúška ,no neľutujem,lebo mi to takto lepšie chutilo,trs bol spolu krehkejsii a nebol vysuseny.. ďakujem pekne za komentár ..
salat z hlivy ako robite?
Izka, dnes bola hliva podľa Teba, palec hore:-) cestíčko je naozaj dobre, obalovala som do múky v sáčku a cestíčko v krabičke.
Jej moja milá veľmi sa teším že vám chutilo...ďakujem pekne za vyskúšanie receptu ...vozia mi úplne cerstvu hlivu z Nových Zámkov už sa objavila v ponuke takže bude aj u nás pochúťka...ďakujem pekne za komentár a prajem slniečko do srdiečka...