Placky paratha plnené zemiakovou zmesou fotorecept
Foto: methi
Aloo Paratha. Plnky sú rôzne, záleží, komu aké koreniny vyhovujú chuťovo, ale určite nesmie chýbať koriandrová vňať, ktorá týmto plackám dodá tú správnu chuť.
porcií
Suroviny
Cesto: | |
375 ml, hladká múka |
|
|
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
Náplň: | |
3 ks, uvarene v supke |
|
|
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/3 ČL |
|
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto vypracujeme elastické, nelepivé cesto a na pol hodinky ho necháme bokom odležať v miske, ktorú zakryjeme utierkou.
-
2
V druhej miske roztlačíme ošúpané zemiaky, ktoré sme vopred uvarili v šupke a nechali dobre vychladnúť. Pridáme soľ, kurkumu, Amchoor, Garam masala a nasekanú koriandrovú vňať a všetko spolu dobre zmiešame.
-
3
Cesto aj zemiakovú zmes si rozdelíme na rovnaký počet častí. Teda k 5-tim guľôčkam cesta 5 guľôčok zmesi. Guľôčky zo zmesi musia byť o niečo menšie ako tie z cesta.
-
4
Postupne zoberieme vždy jednu guľôčku z cesta a rozvaľkáme ju na asi 1/2cm hrubú placku. Do stredu uložíme guľôčku zo zemiakov.
-
5
Zemiakovú zmes do cesta zabalíme a vytvarujeme buchtičku.
-
6
Buchtičku valčekom rozvaľkáme opatrne na 1/2cm hrubú placku (nepoužívame už múku na vaľkanie). Nesmieme vaľkať rýchlo a príliš tlačiť na placku. Radšej dlhšie a zľahka, aby sa nám cesto neprasklo a plnka neskončila na stole.
-
7
Panvicu poriadne rozhorúčime. Keď je dosť horúca, oheň stiahneme na strednú silu a placku opečieme nasucho z oboch strán dohneda.
-
8
Hotovú placku potrieme maslom a uložíme do utierky, aby neoschla a zostala mäkká.
-
9
Placky sa dajú aj zmraziť a to tak, že po vyvaľkaní placky na ňu položíme plastový kuchynský obal, položíme ďalšiu placku a takto pokračujeme, kým uložíme všetky placky na seba; oddelené tým plastovým obalom. Všetky zbalíme do alobalu a dáme zmraziť. Mali by takto vydržať až 2 mesiace v mrazničke. Ak ich chceme upiecť; rozpálime panvicu a zmrazenú placku na strednom ohni opečieme. Placky pred opekaním nerozmrazujeme, idú na panvicu zmrznuté.
Chudák chlapec, má smolu - jeho mama nepozná recepty z Varechy
ze v ňom nebolo susene mango(neviem ci sa mi ho podari kúpiť?!)