Kefírové placky so 4 príchuťami (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Tento recept prednedávnom obletel internet a stretla som ho aj tu na vareche. V pôvodnom recepte sa spomínala len syrová plnka a ja som sa rozhodla vyskúšať ďalšie a to zemiakovú, syrovú, fazuľovú a špenátovú. Časť múky som navyše nahradila kukuričnou múkou.
8 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesto si pripravíme zmiešaním múky, vajíčok, kefíru a pridáme cukor, soľ, sódu bikarbónu a olej. Necháme odpočinúť asi 1 hodinku.
- Pripravíme si plnky. Syrová: najemno nastúhame syr. Zemiaková: uverené zemiaky zmiešame s opečenou cibuľkou a dochutíme soľou a čiernym korením. Fazuľová: fazuľu z konzervy si roztlačíme a ochutíme soľou a čiernym korením. Špenátová: na oleji jemne orestujeme cesnak a špenátové listy a dochutíme.
- Cesto rozdelíme na 8 bochníčkov. Placku rozváľame na menší kruh, do stredu dáme plnku, cesto znovu uzavrieme do bochníčku a rozváľame na placku o veľkosti panvice.
- Ja trošku oleja opečieme z oboch strán.
- Syrové placky sa pri pečení trošku nafúknu, po vychladnutí však nadobudnú pôvodný tvar.
- Podávame ešte teplné, napr. s nejakým smotanovým alebo jogurtovým dipom.