Indická ryža
Indická ryža

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou

hame - fotkahame, 25. mája 2018. Komerčný recept.
Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Foto: hame
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
600 g
2 ks (uvarené natvrdo)
2 ks
1 PL
1 PL (čerstvo nastrúhaný)
1 zväzok
1 strúčik
2 PL
2 ks
1 ks
1 zväzok
1 ks
100 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút, zlejeme, opláchneme studenou vodou a necháme bokom. Zázvor olúpeme a nastrúhame, cibuľky nakrájame na kolieska, cesnak nadrobno. Z paradajok vyberieme zrniečka a nakrájame ich na kocky.

  2. 2

    Na rozohriatej panvici rozpustíme maslo, na ktorom opražíme zázvor, cesnak a cibuľku. Necháme zmäknúť. Okoreníme karí korením, pridáme paradajky, nakrájanú chilli papričku a zalejeme šťavou z citróna. Premiešame a necháme prehriať.

  3. 3

    Nakoniec pridáme uvarenú ryžu, scedený hrášok a polovicu nasekaných koriandrových lístkov. Premiešame a odstavíme. Na každú porciu dáme kúsok údenej ryby a dve štvrtinky vajíčka natvrdo. Podávame s bielym jogurtom ochuteným zvyšným koriandrom, lyžicou citrónovej šťavy a soľou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Hmm, je to indicky recept? tak z casti, je to anglicky kolonialny recept- fuzia.Tychto fuzii je strasne vela, v japonsku je to, yoshoku ( ked sa zmiesalo s europskou kuchynou).
cinska zmiesana s juznou aziou - Nonya. Filipiny so spanielskom, vietnam s francuzskom atd...

Pridaj komentár k receptu: