Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou

hame - fotkahame, 25. mája 2018 15:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou Foto: hame
4
porcie
30 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

150 g
600 g
2 ks (uvarené natvrdo)
2 ks
1 PL
1 PL (čerstvo nastrúhaný)
1 zväzok
1 strúčik
2 PL
2 ks
1 ks
1 zväzok
1 ks
100 g
200 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút, zlejeme, opláchneme studenou vodou a necháme bokom. Zázvor olúpeme a nastrúhame, cibuľky nakrájame na kolieska, cesnak nadrobno. Z paradajok vyberieme zrniečka a nakrájame ich na kocky.

  2. 2

    Na rozohriatej panvici rozpustíme maslo, na ktorom opražíme zázvor, cesnak a cibuľku. Necháme zmäknúť. Okoreníme karí korením, pridáme paradajky, nakrájanú chilli papričku a zalejeme šťavou z citróna. Premiešame a necháme prehriať.

  3. 3

    Nakoniec pridáme uvarenú ryžu, scedený hrášok a polovicu nasekaných koriandrových lístkov. Premiešame a odstavíme. Na každú porciu dáme kúsok údenej ryby a dve štvrtinky vajíčka natvrdo. Podávame s bielym jogurtom ochuteným zvyšným koriandrom, lyžicou citrónovej šťavy a soľou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist