Foto: anina6
Tento zákusok som piekla ešte minulý týždeň a chcem sa s vami podeliť o tento recept. Nie je to nič náročné a pracné, ale Zobraziť celý popisTento zákusok som piekla ešte minulý týždeň a chcem sa s vami podeliť o tento recept. Nie je to nič náročné a pracné, ale chutil vynikajúco.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme piškótové cesto. Čiže vyšľaháme 5 žltkov s 4PL trstinového cukru, postupne pridávame vlažnú vodu, olej, múku a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Potom pomaličky prisýpam instantnú kávu a capuccíno a zľahka premiešame.
- 2
Hotové cesto si vylejeme na pripravený plech a upečieme v rúre nastavenej na 180 stupňov. Piekla som ho asi 10 minút. Upečený piškót vyklopíme na drevenú doštičku a necháme vychladiť.
- 3
Medzitým si pripravíme plnku. Jednu krabičku jemného tvarohu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme vyšľahanú práškovú šľahačku. Do krému nastrúhame čokoládu a premiešame.
- 4
Vychladnutú piškótu rozrežeme pozdlžne na polovičku a natrieme džemom. V mojom prípade som použila domáci černicovo-hroznový džem. Na džem nanesieme vrstvu krému a priložíme druhou polovicou koláča. Krémom potom natrieme vrch a boky zákuska. Povrch ozdobíme pomocou ozúbkovanej stierky a necháme vychladiť.
- 5
Zákusok som krájala na trojuholníky a už sme len degustovali.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu